Un total de 140 equips participaran el proper 1 i 2 d’octubre en la quarta edició de l’Oncotrail, la cursa solidària de 100 km per equips organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell.
La xifra de participants ha superat totes les previsions de l’organització i representa un creixement del 80% respecte a l’edició del 2015, quan hi van participar 78 equips. Cada equip està format per un mínim de 6 i un màxim de 8 integrants, el que significa que en aquesta edició se superarà el miler de participants.
Sota el lema Suma’t al repte, Oncotrail proposa un recorregut circular amb sortida i arribada a Palafrugell. El recorregut portarà els participants a passar per llocs emblemàtics i abruptes de la Costa Brava i les Gavarres.
Els 140 equips que s’han inscrit a la prova hauran de cobrir els 100 km del recorregut en un temps màxim de 30 hores, passant per 10 punts de control i avituallament. La cursa no té caràcter competitiu i els participants la poden fer corrent o caminant, amb un únic requisit: que sempre hi hagi 4 integrants en marxa.
Els corredors sortiran el dissabte 1 d’octubre a les 9 del matí de la plaça de Can Mario de Palafrugell i l’arribada dels primers participants està prevista pel mateix dissabte cap a les 7 o les 8 del vespre al Pavelló Poliesportiu 2 (zona IES Baix Empordà) de la mateixa població. Al llarg del recorregut, els corredors passaran per deu punts d’avituallament situats a la Platja de Castell, Llafranc, Puig Son Rich, Sa Riera, Pals, Mas Serra, Mas Plaja, Fitor, Mas Ribot i Vall-llobrega.
Cursa solidària
La finalitat de l’Oncotrail és recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Per aquest motiu, per participar-hi cada equip ha de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 1.000 euros.
En l’edició del 2015 es van recaptar 95.161,34 euros, dels quals la partida més important, 70.000 euros, es va destinar a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals d’administració no pot arribar.
La resta de l’import recaptat va servir per a finançar la investigació de la malaltia dins de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona, a més de necessitats pròpies de la Fundació.
La celebració de l’Oncotrail no seria possible sense la col·laboració dels prop de 300 voluntaris que hi participen fent funcions de logística i suport en els punts d’avituallament i oferint els serveis de fisioteràpia i podologia, a més de Creu Roja de Palafrugell, els Serveis Emergències Mèdiques, el Consorci de Transports Sanitaris de Catalunya, l’Hospital de Palamós, ADF i policia local.